2002 | Frankrijk, Bordeaux, Médoc

Château Mauvesin Moulis en Médoc AOC Cru Bourgeois

Ze bestaan nog steeds: fraaie en betaalbare rode grootheden uit Frankrijk. Deze zeldzame Moulis en Médoc is echt een sieraad voor uw wijnkelder. Met deze Cru Bourgeois, bekroond met een zilveren medaille, haalt u absolute topklasse in huis. Bovendien wordt de wijn in een originele houten Châteaukist geleverd!

17,50
Niet op voorraad
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Smaakprofiel: Droog & Krachtig Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Verleidelijk bouquet

Een  fraaie wijn uit oogstjaar 2002, een jaar waarin de beste Médoc wijnen werden gemaakt en dat proef je! Deze Moulis en Médoc begint uitzonderlijk goed in het glas met zijn diepe robijnrode kleur. Het verleidelijke bouquet verrast met aroma`s van rijpe bramen, bessen, kersen, laurier, kruiden, leer en een tikkeltje vanille. De smaak is vol, krachtig en harmonieus met aangename zachte en rijpe tannines en mooie fluweelzachte rondingen.
Serveertips
"lamsvlees, steak, pluimwild, varkensvlees, gebraden gevogelte, kaas"
Specificaties
ProductnaamChâteau Mauvesin Moulis en Médoc AOC Cru Bourgeois
WijnsoortRode Wijn
LandFrankrijk
RegioBordeaux, Médoc
SmaakprofielDroog & Krachtig
Alcoholgehalte13.00
Jaargang2002
Houtrijping12 maanden
Decanteren30 minuten
Serveertemperatuur17
ServeertipLamsvlees
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2022
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer3700390000000
Art.nr.199802
Reviews
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Château-Mauvesin-Moulis-en-Médoc-AOC-Cru-Bourgeois
16 jaar oude Cru Bourgeois in Châteaukist!

Tijdens de lange rijpingsperiode is er in de fles wat bezinksel of depot ontstaan. Het gaat om natuurlijke bestanddelen die in de jeugd van de wijn nog door de wijn zweven, en tijdens de rijpingsperiode samenklonteren en bezinken. We zien het vaker bij oudere Bordeaux of Port. Het is niet schadelijk maar geeft wel een wat stroef mondgevoel. U kunt voorkomen dat dit bezinksel meekomt in het glas door de fles een dag voor het serveren rechtop te zetten zodat alle vaste bestanddelen naar de bodem van de fles kunnen zinken.  Vervolgens de fles voorzichtig openen en uitschenken. Ook kunt u de wijn behoedzaam overschenken in een karaf, zodat het bezinksel in de fles achterblijft.

Doordat de kurk net als de wijn ook wat ouder is kan het zijn dat het openen wat lastiger is. Het beste is een opener met een open spiraal te gebruiken, en deze volledig in de kurk te draaien. Vervolgens de kurk met gematigde kracht uit de fles trekken en het genieten kan beginnen!

Château Mauvesin

Château Mauvesin heeft een ongekend lange en rijke historie die teruggaat tot maar liefst 1457! Het was toen één van de drie zogeheten “Noble Houses” van burggraaf Jean de Foix Grailly. Aan het einde van de 15e eeuw ging het château over in de handen van de familie De La Riviere en in 1582 trouwde Marguerite, Lady of Mauvesin, met Jacques Leblanc, een hooggeplaatste adviseur van de koning in Bordeaux. Het was daarna Lodois Leblanc, de laatste ‘Lord of Mauvesin’ die het huidige château in 1852 herbouwde. Tot aan de verkoop aan de familie Barton is het château in familiebezit gebleven van de familie Baritault de Carpia. In augustus 2011 kocht de familie Barton het château, zij behoren tot de meest gerenommeerde families van de grote Grand Cru Classé wijnen: Château Leoville-Barton en Château Langoa-Barton. Hiermee is het château in grote wijnmeesters handen en haalt u met deze wijnen absolute topklasse in huis.

Naar boven