2022 | Italië, Sicilië

Casale Burgio Vermentino

Opslaan

Proef de unieke aroma’s van Sicilië in deze sprankelende witte wijn, gemaakt van vermentino, de karakteristieke druif van het eiland. Met z’n frisfruitige karakter, is deze Casale Burgio Vermentino op sublieme.... 

Meer Lezen
Smaak Fris
Druif Vermentino
Normale prijs 12,98 Speciale prijs 5,99
Je bespaart
35,94 (Per doos van 6)
Aantal flessen per levering:
Opslaan
Op voorraad. Op werkdagen voor 09:00 uur besteld, morgen in huis
Inhoud
Specificaties
Reviews

Intens fruitige en volle vermentino

De inheemse druif vermentino levert hier een schitterende lichtgele wijn met delicaat groene tinten op. Het diepe en intens fruitige bouquet van rijpe peer en sinaasappels wordt omlijst door een verleidelijke vleug room. De rijpe peer is ook volop aanwezig in de mond, waar een aangenaam frisse zweem en dezelfde mooie romigheid opvallen. Dat maakt deze Vermentino tot een volle en evenwichtige frisse witte wijn met een subtiele mineraligheid die een lange afdronk garandeert. Om zo van te genieten en een echte aanrader bij vis en gerechten uit de Mediterrane keuken.
  • Https& Kip
  • Https& Kalkoen
  • Https& Makreel
  • Https& Gegrilde vis
  • Https& Pasta Vongole
Flesinhoud0.75
WijnsoortWitte Wijn
LandItalië
DruivenrasVermentino
RegioSicilië
Smaakprofiel Fris
Jaargang2022
Alcoholgehalte12.5 %
ClassificatieIGT Terre Siciliane
Serveertemperatuur8-10 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2025
AllergenenSulfieten
EAN-nummer8000254007185
Art.nr.K200317
Fonkelend Italiaans hoogstandje tegen een bijzonder aantrekkelijke prijs

Vermentino is een van de vele prachtige inheemse druiven die Italië rijk is. Op Sardinië wordt de druif al verbouwd sinds de achtste eeuw voor Christus, toen de Feniciërs de lokale bevolking de fijne kneepjes van het wijnmaken bijbrachten. Tot de dag van vandaag is de witte druif de trots van het eiland, al heeft vermentino ook elders in Italië voet aan wal gezet. Zo vinden we de druif tegenwoordig aan de Toscaanse kust, rondom Bolgheri, in Umbrië en Ligurië en op Sicilië.

Van Siciliaanse bodem

Op dit laatste eiland dat de punt van de Italiaanse laars vormt, wordt al sinds mensenheugenis wijn gemaakt. De eerste wijnstokken bereikten het zonovergoten eiland zo’n 4000 jaar geleden. In de negentiende eeuw floreerde de wijnhandel, maar daar maakte de druifluis rond 1880 abrupt een einde aan. De wijnboeren zaten niet bij de pakken neer. Nieuwe stokken werden aangeplant en de handel ging door alsof er niets was gebeurd. Helaas betekende dat ook dat er op het eiland nog altijd wijn werd gemaakt door makers die meer oog hadden voor kwantiteit dan kwaliteit. Gelukkig wist een aantal wijnbouwers het tij aan het eind van de twintigste eeuw te keren. Er kwamen steeds meer goede witte wijnen van het eiland en inmiddels is ook de rode wijn van Sicilië, met in de hoofdrol de druif nero d’avola, wereldwijd bijzonder populair. Tussen alle inheemse druiven die nu op het eiland zijn te vinden, heeft ook vermentino een plek weten te veroveren. Hier, in de volle zon, krijgt de druif die kenmerkende aroma’s van rijp fruit, citrus en een subtiele kruidigheid. Heerlijk om zo van te genieten, op warme dagen flink gekoeld tot een graad of 6 tot 8, of als eetwijn. Proost!

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?