2016 | Italië, Sicilië

    Lustru Nero d'Avola Terre Siciliane

    Gemaakt om te verrassen en om van te genieten. Deze delicate rode wijn is op Sicilië gemaakt van de biologisch geteelde druif Nero d’Avola. Dat geeft de wijn zijn intense, volle en fruitige karakter. Sluit uw ogen, neem een slok en waan u op ambachtelijk Sicilië. Puur genieten van een heerlijke en eerlijke wijn.

    9,99
    Niet op voorraad
    • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
    • Gratis retourneren
    • Niet lekker, geld terug
    Druivensoort: Nero d'Avola
    Smaakprofiel: Soepel & Rond Volledige proefnotitie
    Proefnotitie
    Serveertips
    Specificaties
    Reviews
    Proefnotitie

    Fruit met een toefje kruiden

    Prachtig diep robijnrode wijn met de heerlijke aroma’s van rood fruit. Delicaat met een verrassend vleugje pit, met in de neus de rijp rood fruit als kersen, bessen en een lichte kruidigheid. Puur, sappig en soepel met ook in de mond volop smaken van geconcentreerd rood fruit en subtiele kruiden. Licht gekoeld de perfecte begeleider van Italiaanse pasta’s en gerechten van de grill.
    Serveertips

    Serveertips zijn op dit moment nog niet beschikbaar 

    We zijn druk bezig om u te voorzien van handige serveertips! 

    Specificaties
    Zuurtegraad5,85 g/Liter
    Alcoholgehalte12.50 %
    AllergenenBevat Sulfieten
    AfsluitingKurk
    RegioSicilië
    Serveertemperatuur18
    Restsuikergehalte5
    Op dronk vanafNu op dronk
    Op dronk tot2022
    Art.nr.613746
    WijnsoortRode Wijn
    SmaakprofielSoepel & Rond
    DruivensoortNero d'Avola
    LandItalië
    Jaargang2016
    ClassificatieIGT Terre Siciliane
    awards
      Reviews
      Schrijf uw eigen review
      Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
      Lustru-Nero-d'Avola-Terre-Siciliane
      Intense en fruitig karakter

      Het is de populairste en daarmee ook de meest aangeplante druif op Sicilië: de Nero d’Avola. De druif wordt regelmatig gebruikt in combinatie met de Siciliaanse druif Frappato, die veel wegheeft van de bekendere Pinot Noir. Ook combinaties met internationale rassen als Cabernet Sauvignon zijn populair. Toch weet de Nero d’Avola de essentie van Sicilië het best weer te geven in een solo-optreden. Dat vraagt een flinke dosis vakmanschap van de wijnboer. De druif wil zich namelijk nog wel eens van z’n zure kant laten zien. In de juiste handen – en daar bevindt zich de druif bij de eerlijke wijnmakers van Cantine Europa – is het het fruit dat schittert in de fles. Rijp en krachtig, Sicilië op z’n best.

      (H)eerlijke wijnbouw

      Cantine Europa is een wijnbouwcoöperatie op Sicilië, in 1962 opgericht door 31 leden. Anno nu telt de vereniging ruim 2.000 aangesloten wijnboeren, die zich gezamenlijk inzetten om de traditionele waarden van de wijnbouw te behouden. Alles met één doel voor ogen: het beste uit de druif halen om zo de best mogelijk wijn te maken. De wijngaarden van de coöperatie, in totaal ruim 4.500 hectare, liggen verspreid over de provincies Trapani, Agrigento en Palermo. In de heuvelachtige omgeving in West-Sicilië profiteren de druiven optimaal van de zon en het milde zeeklimaat. De aangesloten wijnboeren verzorgen hun territorium met zorg. Voor hen is het namelijk niet alleen hun leefgebied, maar de grond waarin zij en hun druiven zijn geworteld. Een omgeving die rijk is aan oude verhalen, gedreven boerenfamilies en sterke tradities die scherp worden bewaakt. Dit alles rond één gemene deler: de druif en zijn wijn. Daarbij houden de wijnboeren zich ver van chemicaliën en pesticiden. Geholpen door het klimaat, jarenlange ervaring en de beste technische uitrusting maakt Cantine Europa een (h)eerlijke wijn van de biologisch geteelde Nero d’Avola-druif.

      Naar boven