Camino de Seda Selección Especial
Kom er maar eens om: vijf dikke gouden plakken verdienen tijdens toonaangevende wijnconcoursen over de hele wereld! Deze prachtige houtgerijpte Monastrell uit het Spaanse Jumilla doet het gewoon. De vorige jaargangen....
Meer Lezen- Gratis thuisbezorgd
- Gratis retourneren
- 100% proefgarantie
Hemelse en historische Monastrell
-
Biefstuk
-
Lamsrack
-
Lamsgehakt
Flesinhoud | 0.75 |
---|---|
Wijnsoort | Rode Wijn |
Land | Spanje |
Druivenras | Monastrell |
Regio | Murcia |
Smaakprofiel | Stevig |
Jaargang | 2020 |
Alcoholgehalte | 15 % |
Houtrijping | 18 maanden |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2026 |
Allergenen | Sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8435300631593 |
Art.nr. | 624580 |
Awards | |

Als de monastreldruif, ook bekend als Mourvèdre, ergens heeft bewezen dat hij wijnen van uitmuntende klasse kan leveren, dan is dat wel in het Spaanse Jumilla. Het droge en warme gebied heeft naam gemaakt met rijke en aromatische rode wijnen. Deze Camino de Seda doet daar nog een schepje bovenop. De wijngaard is aangeplant op het hoogste punt van de regio waar de zon zorgt voor bijzonder hoge temperaturen op de kalkrijke zandgronden. Het is om die reden dat de allesvernietigende druifluis de wijngaarden in Jumilla niet aandeed in de negentiende eeuw. En toen de veelvraat zich eind jaren tachtig van de vorige eeuw toch meldde in het wijngebied, liet het de 110 jaar oude wijngaard van Camino de Seda ongemoeid. Dat betekent dat de druiven voor deze prachtwijn afkomstig zijn van expressieve oude stokken en dat geeft de wijn een uniek en onderscheidend karakter. Om die kwaliteit te behouden, hebben de wijnmakers een oude methode van stal gehaald, die amper nog wordt toegepast omdat het ook een tijdrovende en kostbare methode is. Als een wijnstok aan het einde van zijn lange cyclus is, wordt een tak van de naastgelegen stok begeleid naar de grond waar de dode stok stond. De tak ontwikkelt wortels en is na enkele jaren, waarin hij verbonden blijft met de moederplant, krachtig genoeg om op eigen poten te staan. Op deze manier behoudt de wijngaard zijn historische en sterke wijnstokken, die op hun beurt garant staan voor een werkelijk sublieme wijn die jaar in, jaar uit flink met de neus in de prijzen valt.
Wijnmaakster Pamela Geddes
De wijngaard van Camino de Seda is vernoemd naar de beroemde zijderoute die langs de druivenranken loopt en die meer dan vijfhonderd jaar geleden rijkdom en pracht naar de regio bracht. De wijngaard is nog altijd omringd door moerbeibomen, de favoriete stek van zijderupsen, die herinneren aan die tijd waarin ook de wijnhandel in de streek op gang kwam. Sinds 2008 wordt het team van wijnmakers aangevoerd door de van oorsprong Schotse whiskymaakster Pamela Geddes. In 1989 verruilde ze Schotland om aan het werk te gaan bij het veelvuldig bekroonde Penfold Wines in de Barossa Valley in Zuid-Australië. In de jaren die volgden, werkte Geddes voor grote namen in de wijnwereld: van Spaanse Bodegas Torres via Seppelts Wines in het Australische Great Western tot het bekroonde Viña Millaman in Chili. In die jaren ontving ze talrijke onderscheidingen voor haar wijncreaties. En die prijzenkast vult ze verder aan in de historische wijngaard van Camino de Seda in het Spaanse Jumilla..