2015 | Spanje, Jumilla

Botas de Barro 'Old Vine Monastrell' Jumilla DO Tinto

Deze wijn heeft alles wat je mag verwachten van een authentieke rode wijn uit Jumilla. Oeroude wijnstokken (meer dan 60 jaar), een zeer vruchtbare bodem en een heerlijk mediterraans klimaat waar de Monastrell druiven optimaal kunnen genieten van de vele uren zon. Laat u ook verleiden door deze temperamentvolle zonnige Spaanse kanjer.

12,98
Niet op voorraad
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Monastrell
Smaakprofiel: Droog & Krachtig Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Krachtig en sappig

Botas de Barro 'Old Vine Monastrell' is gemaakt van pure Monastrell druiven van meer dan 60 jaar oude wijnstokken. Het resultaat van deze druif geeft een prachtige diepe paarsrode wijn met intense geuren van rijp kersen, bramen, kruiden en balsamico. De wijn zit vol fruitsmaken die zorgen voor een zachte elegante smaak met ondersteuning van een kleien mineraal. Aangename lange sappige afdronk met een verrassende frisheid.
Serveertips
"tapas, rood vlees, varkensvlees, lamsvlees, konijn, kaas"
Specificaties
WijnsoortRode Wijn
LandSpanje
DruivensoortMonastrell
RegioJumilla
SmaakprofielDroog & Krachtig
Jaargang2015
Alcoholgehalte14.00
Serveertemperatuur17
ServeertipTapas
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2021
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer641023000000
Art.nr.621665
Reviews
Botas-de-Barro-'Old-Vine-Monastrell'-Jumilla-DO-Tinto
Temperamentvolle Spaanse kanjer

Ontdek deze mediterraanse en temperamentvolle Spaanse kanjer die behoort tot de bijzondere Botas de Barro range. Botas de Barro is een prachtige range van wijnen die elk een traditioneel wijnbouw gebied presenteert en eerbetoon is aan de vele generaties wijnboeren die menig oude 'modder' laarzen in de wijngaarden hebben versleten.

Botas de Barro

Heeft u zich ooit afgevraagd hoeveel paar oude 'modder' laarzen er door de vele generaties wijnboeren zijn gebruikt om het ambachtelijke werk in de wijngaarden te verzetten? Zonder twijfel heeft Spanje het grootste aantal oude wijnstokken ter wereld en daardoor ontstaan er topwijnen van ongekende kwaliteit. Maar zeer weinig mensen realiseren zich hoeveel werk en inspanningen er nodig zijn bij elke fles wijn die wordt gemaakt. Botas de Barro is een prachtige range van wijnen die elk een traditioneel wijnbouw gebied presenteert en is als eerbetoon gemaakt voor de vele generaties boeren die met passie en deskundigheid gezorgd hebben voor die oeroude wijnstokken. Met elk glas proosten wij op deze boeren die onvermoeibaar hebben gewerkt om deze bijzondere wijnstokken op te voeden. Dankzij deze inspanningen en de ontwerper Nicola Martin is dit prachtige idee tot leven gebracht. Met behulp van haar partner en wijnmaker Alvaro Martin, worden er uit deze traditionele gebieden nog steeds schitterende topwijnen gecreëerd die gevaarlijk makkelijk te drinken zijn.

Jumilla

Jumilla is een zeer warm hooggelegen gebied wat in de provincie Murcia ligt. In het heuvelachtige landschap valt jaarlijks weinig neerslag (jaarlijks gemiddeld 300 mm). Daardoor kunnen er alleen sterke gewassen groeien zoals olijfbomen, amandelbomen en druivenstokken. Driekwart van de wijngaarden liggen rondom het stadje Jumilla. Rode wijn speelt hier de hoofdrol. Met name van de druif Monastrell worden interessante en indrukwekkende wijnen gemaakt. Vroeger werden er zware rode wijnen gemaakt volgens de 'doble pasta'-methode. Een techniek om wijnen krachtiger te maken. Tegenwoordig gaat de meeste aandacht uit naar lichtere wijnen, meestal in de stijl Joven.

Merge shopping cart?

You already have items in the shopping cart of your account, would you like to merge them with the items you just added to your shopping cart?

Naar boven