2015 | Australië, South Australia

Boonaburra Chardonnay South Australia

Uit de kelders van Yalumba, de oudste en een van de beste wijnfamilies in Australië, komt deze mondvullend lekkere Chardonnay. Een romige en tropische verrassing, die voor een Chardonnay aardig op leeftijd is. En hij kan het hebben! Met de jaren heeft deze Boonaburra een exotische elegantie opgedaan. Bottoms up!

Normale prijs 9,98 Speciale prijs 4,99
U bespaart
Niet op voorraad
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Chardonnay
Smaakprofiel: Levendig & Fris Volledige proefnotitie
Past bij: Lekker bij de borrel, gebakken zalmmoot en salades
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Veelzijdig lekkere Chardonnay

Blinkend licht goudgele Chardonnay van een respectabele leeftijd. De jaren hebben deze Boonaburra goed gedaan. Spatzuiver en licht tropisch van geur, met perzik, citrus, nectarine, mango en een vleugje noga. Mondvullend lekker dankzij de exotische smaken van citrus, ananas en perzik. Romig en elegant met zachte houttonen en een aansprekende frisheid. Veelzijdig en lekker! Perfect bij de vrijdagmiddagborrel. En de borrels in de rest van de week!
Serveertips
  • Kip
  • Couscous
  • Quiche
  • Risotto al Funghi
  • Pecorino
Specificaties
WijnsoortWitte Wijn
LandAustralië
DruivensoortChardonnay
RegioSouth Australia
SmaakprofielLevendig & Fris
Jaargang2015
Alcoholgehalte13.00
Serveertemperatuur8-10 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2022
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingSchroefdop
EAN-nummer8719418004303
Art.nr.650275
Reviews
Boonaburra-Chardonnay-South-Australia
Bottoms up met deze veelzijdige lekkere Chardonnay

In 1849 ging de Engelse bierbrouwer Samuel Smith samen met vrouw en kinderen het avontuur aan. Het gezin vertrok naar Australië. Smith vond een veilig onderkomen in de prachtige Barossa Valley, waar hij de kost verdiende als tuinman. Omringd door wijngaarden en met zijn kennis opgedaan in brouwerijen in zijn thuisland, groeide Smiths interesse voor wijnen. Niet veel later kocht hij dertig hectare grond dat de naam Yalumba kreeg, Aboriginal voor ‘al het land rondom’. Samen met zijn zoon Sidney plantte hij de eerste druivenstokken. En het was Sidney die, na zijn vaders overlijden in 1889, het bedrijf uitbreidde en met de Yalumba-wijnen de wereld veroverde. Inmiddels staat de vijfde generatie aan het roer van wat anno nu de oudste en een van de beste wijnfamilies van Australië is.

Zo ontving Yalumba, als eerste wijnmakerij ter wereld, de Climate Protection Award voor de inzet om klimaatverandering tegen te gaan. “Het verminderen van de CO2 uitstoot, het verhogen van de biodiversiteit en biologische wijnbouw staat dan ook hoog in het vaandel bij Yalumba”, zegt het wijnhuis daarover. Uiteraard viel  Yalumba met zijn bijzondere wijnen al regelmatig in de prijzen. Twee eeuwen na die grote stap van Samuel Smith vormen die wijnen nog altijd de opbrengst van de wijngaarden in Barossa Valley in het zonnige zuiden van Australië. Het droge en warme klimaat bevalt de druiven prima. Zeker de van oorsprong Franse druiven, zoals de Chardonnay, die Yalumba gebruikt voor deze overheerlijke topwijn. 

Naar boven