Wijn bij tonijn

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Geplaatst door: Marleen
op 28-06-2019
Share

Wijn bij tonijn. Het rijmt niet alleen, het is nog lekker ook. Tenminste, als je voor de juiste wijn gaat. Want de mooie vlezige vis is op tal van manieren te bereiden. Als sashimi bijvoorbeeld, de beroemde rauwe variant uit de traditionele Japanse keuken. Ook heerlijk: verwerkt in een salade Niçoise of tonijn van de grill.

Bij de veelzijdige vis passen veel wijnen. In het wit natuurlijk, maar ook een rode wijn gaat heel goed samen bij de vaste en stevige structuur van tonijn. Drink je liever rosé? Ook dat is een prima begeleider van tonijn. Over het algemeen geldt: hoe rauwer de tonijn, hoe lichter de wijn. En: hoe steviger de tonijn, hoe steviger de wijn. Met andere woorden: het recept dat je gebruikt voor tonijn bepaalt de keuze voor de wijn. Wij adviseren je daar graag bij!

Prachtige wijnen bij tonijn

Wijn bij rauwe tonijn

Zo simpel en toch zo eenvoudig: sashimi, in dunne plakken gesneden tonijn. Op z’n Japans vraagt dit om een glas sake. Wie de rijstwijn liever inruilt voor wijn gemaakt van druiven, komt ook volop aan zijn trekken. Want sashimi combineert fantastisch met droge witte wijnen. En dat geldt ook voor andere heerlijke recepten met rauwe tonijn, zoals tonijntartaar en tonijncarpaccio.

  1. Domaine Grand Roche Chablis
    • Smaakprofiel
      Levendig & Fris
    • Druivenras
      Chardonnay
    • Land & Regio
      Frankrijk, Bourgogne
    29,99
    Op voorraad. Op werkdagen voor 08:00 uur besteld, morgen in huis

Rauwe tonijn met frisse toevoeging

Voeg je wat limoen of frisse koriader toe aan de rauwe tonijn? Dan zijn dit de mooiste wijnpartners:

Mag het wat gewaagder? Ga dan voor een jonge en gekoelde rode wijn als Beaujolais.

Rauwe tonijn met wasabi

Nog zo’n lekkere smaakmaker: wasabi. Maar wees, als je optimaal van de wijn wilt genieten, voorzichtig met het sausje. De scherpe specerij uit Japan kan de smaakpappillen flink verdoven. Een verkwikkende wijn past dan het best:

Wijn bij gebakken of gegrilde tonijn

Als tonijn wordt gebakken of gegrild, wordt de structuur van de vis vaster en steviger. En hoe steviger de tonijn, hoe flinker de wijn.  Licht gegrild of kort gebakken, sluit een niet al te zware rode wijn prima aan, zoals een soepele Merlot uit Bourgogne. Komt de tonijnsteak, eventueel goed gekruid, van de barbecue, trek dan een wat steviger rode wijn open. Liever wit? Met een houtgerijpte Chardonnay zit je altijd goed. Kortom, van soepel naar stevig:

  1. San Tanaro 8 Gioie Rosso
    • Smaakprofiel
      Soepel & Rond
    • Druivenras
      Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Barbera, Albarossa, Bonarda, Dolcetto, Freisa
    • Land & Regio
      Italië, Piemonte
    12,99
    Op voorraad. Op werkdagen voor 08:00 uur besteld, morgen in huis

Wijn bij tonijnsalade

Salade Niçoise, de smaakvolle Franse klassieker met sla, tonijn en ei, stelt geen hoge eisen aan de wijn. Toch is het gerecht wat eenkennig. Salade Niçoise komt namelijk het best tot z’n recht bij een wijn, wit of rosé, uit Frankrijk:

  1. Jeffrey's Bay Sauvignon Blanc
    • Smaakprofiel
      Levendig & Fris
    • Druivenras
      Sauvignon Blanc
    • Land & Regio
      Nieuw-Zeeland, Marlborough
    Normale prijs 16,99 Speciale prijs 8,99
    Je bespaart
    Op voorraad. Op werkdagen voor 08:00 uur besteld, morgen in huis
Reacties