
Mosselen zijn op tal van manieren te bereiden. En hoe u ze ook op tafel zet, in een grote pan of als borrelhapje, het is altijd genieten met mosselen. Helemaal als u er een glas witte wijn (of in een enkel geval rood) bij schenkt. Welke wijn het beste combineert, is afhankelijk van de bereidingswijze.
Prachtige wijnen voor bij mosselen
Mosselen bereid in wijn
Heerlijk! Mosselen met mosselgroenten gekookt in witte wijn. Op deze klassieke manier bereid, komt het ziltige karakter van de mossel mooi tot uitdrukking. Die smaak past het best bij een wijn met mooie fruitzuren. Natuurlijk schenkt u de wijn die u hebt gebruikt bij de bereiding ook tijdens het smullen van de mosselen. Perfecte bereiders en begeleiders zijn:
test
Mosselen in romige saus
Bestel je mosselen in Normandië, dan worden die altijd geserveerd in een romige saus. En ook de Bretoense mosselen worden opgediend in een heerlijk romig saus met knoflook en spekjes. Dat vraagt ook om een romige wijn, zowel in de bereiding als tijdens het smakelijk genieten ervan. Ons advies:
- Chardonnay (houtgerijpt)
- Riesling uit de Elzas
Gebakken mosselen
Gebakken mosselen krijgen een stevige structuur en vettere smaak, ongeacht of ze een jasje van deeg hebben gekregen of niet. De wijn die daar het best bij past heeft ook meer body en een romiger mondgevoel en is toch lekker fris. Denk bijvoorbeeld aan:
Voegt u pittige chorizo of spek toe aan de gebakken mosselen, dan vormt een licht gekoelde jonge rode wijn een verrassende en smakelijke combinatie.
Gegratineerde mosselen
Nog zo’n lekkere combinatie: gegratineerde mosselen met een uitgesproken witte wijn. Tijdens het gratineren blijft de ziltige smaak van de mossel behouden, terwijl het deegkorstje zorgt voor extra bite. Lekker met een krokante wijn: