Mimosa cocktail: Het ultieme Mimosa recept

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?

Geplaatst door: Marleen
op 12-02-2021
Share
mimosa recept
mimosa recept

Of je nu het glas heft op Moederdag, op Pasen of simpelweg het weekend, Mimosa’s kunnen wat ons betreft altijd. Deze heerlijke frisse cocktail met sinaasappelsap en champagne is perfect om ieder laat ontbijt of uitgebreide brunch speciaal te maken. 

Het maken van een Mimosa is onwijs simpel. Je hebt namelijk maar twee ingrediënten nodig voor het maken van deze heerlijke cocktail: mousserende wijn en sinaasappelsap. 

Ingrediënten: 

  • Sinaasappelsap (het liefst vers geperst) 
  • 1 fles Champagne (of een andere mousserende wijn naar keuze) 

Zo maak je het: 

  1. Schenk de champagne in een champagne flûte. 
  2. Vul de champagne aan met de sinaasappelsap. 
  3. Garneer met een schijfje sinaasappel of fruit naar keuze. 
Mimosa recept Social vierkantMimosa recept Social vierkant

Enkele tips: 

  • Voor het beste resultaat leg je de sinaasappelsap en de mousserende wijn (en eventueel de glazen) de avond voor je aan de slag gaat alvast koud. Want hoe kouder, hoe beter. Maar voeg je ijsblokjes toe, dan verdun je de Mimosa en blijven er minder feestelijke bubbels over. Zonde!
  • Wij kozen in deze cocktail voor een 50/50 verhouding. Je kunt ook gaan voor twee delen champagne en één deel sinaasappelsap, of andersom. Net wat jij lekker vindt.
  • Met Mimosa’s kun je eindeloos variëren. Vervang de sinaasappelsap eens door bloedsinaasappelsap, grapefruitsap, granaatappelsap of een ander vers vruchtensap naar keuze. Ook wat betreft de bubbels kun je kiezen voor Champagne, Cava, Prosecco of een andere bubbel naar jouw smaak. 
  • Maak je Mimosa cocktail helemaal of door er nog wat vers fruit aan toe te voegen. Dit ziet er niet alleen feestelijk uit, het is ook nog eens heel lekker.  
  • En mag het een beetje meer zijn? Voeg dan als laatste stap een klein scheutje Cointreau toe.
Reacties