Barão de Vilar Ruby Port
Volzoete, warme en uitbundige Port. Donkerrood van kleur met iets bruin. Uitbundige, rijke, romige en zoete geur met hinten van karamel. Volle, ronde en zoete smaak, met nuances van fruit, karamel, rozijnen en....
Meer LezenVolzoete en rijke Ruby Port
-
Belegen kaas
Flesinhoud | 0.75 |
---|---|
Wijnsoort | Port |
Land | Portugal |
Druivenras | Nacional Tinta, Tinta Cao, Tinta Francesca, Tinta Roriz |
Regio | Douro |
Smaakprofiel | Stevig |
Alcoholgehalte | 19.5 % |
Classificatie | DOP Porto |
Serveertemperatuur | 18-20 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | Jarenlang houdbaar |
Allergenen | Sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 5605567100214 |
Art.nr. | 58320 |

Port is een versterkte wijn door het onderbreken van de gisting en het toevoegen van wijnalcohol, behoudt de wijn zijn restsuikers en krijgt hij zijn relatief hoge alcoholpercentage. Port dankt zijn naam aan de havenstad Porto, maar komt uit de Dourovallei, dat behoort tot de oudste gereglementeerde herkomstgebieden ter wereld.
Barao de Vilar
Barão (Baron) de Vilar is een oude titel, die in 1828 werd verleend aan de families Kopke en van Zeller. Beide families zijn zeer belangrijk geweest voor hun rol in de handel in Portwijnen en de ontwikkeling van Douro en worden gezien als de grondleggers van de portmarkt. In 1996 besloot de huidige Baron (Fernando van Zeller) om de titel te laten registreren voor portwijn en enkele andere Portugese topwijnen, om zo de familie-traditie te bestendigen en zo ontstond het huis Barão de Vilar.
De familie Zeller heeft haar wortelen al verbonden aan de wijn business sinds de 17e eeuw, er werden in deze tijd reeds record gevestigd door de handelaren Jorge Fernandes en zijn schoonzoon Franciso da Silva Moura, voorouders van de Portugese tak van de familie Zeller. De familie is verknocht aan de handel in Port en Douro en heeft een 14 generaties tellende kennis van de prachtigste port. Door de uitstekende kennis die de familie in decennia heeft vergaard, zijn zij in staat de prachtigste porten te maken die al vele eerbiedige jaren op vat hebben gerijpt.