• Antigua-Bodega-Stagnari-Pedregal-Tannat-Roble
2015 | Uruguay, Canelones

Antigua Bodega Stagnari Pedregal Tannat Roble

Deze verfijnde en elegante houtgerijpte Tannat komt van het traditionele wijnhuis Antigua Bodega Stagnari. De familie is trost eigenaar van wijngaarden die gelegen zijn op een zeer unieke onderbodem van roze graniet. De wijn biedt u een uitgelezen kans om de klassieke smaak van Uruguay te proeven. Door het gerespecteerde magazine Wine Enthusiast aangeprezen als best-buy

15,99
Op voorraad. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
flessen
Opslaan
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Tannat
Smaakprofiel: Vol & Krachtig Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Vol & Krachtig

Deze Tannat is schitterend donker robijnrood van kleur. De geur van bramen en een vleugje chocolade stuift uit het glas. Iets aards van smaak met hinten van vanille en kruiden. Vol, rijp en veel structuur. De tannines zijn stevig, zoals we van Tannat gewend zijn, maar niet overheersend. Deze prachtige rode wijn is gemaakt van zorgvuldig geselecteerde druiven en heeft 6 maanden op Amerikaanse eikenhouten vaten gerijpt.*
Serveertips

Serveertips zijn op dit moment nog niet beschikbaar 

We zijn druk bezig om u te voorzien van handige serveertips! 

Specificaties
ProductnaamAntigua Bodega Stagnari Pedregal Tannat Roble
WijnsoortRode Wijn
LandUruguay
DruivensoortTannat
RegioCanelones
SmaakprofielVol & Krachtig
Alcoholgehalte13.00
Jaargang2015
Houtrijping6 maanden
Serveertemperatuur17
Serveertipgebraden gevogelte
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2020
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer27730374000319
Art.nr.510005
awards
  • Antigua-Bodega-Stagnari-Pedregal-Tannat-Roble
Reviews
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Antigua-Bodega-Stagnari-Pedregal-Tannat-Roble
Uniek terroir

De wijngaarden van Antigua Bodega Stagnari liggen in Santos Lugares, La Paz, en zijn omgeven door steengroeven. De bodem is hier van een opvallend uitzonderlijke samenstelling. De toplaag bestaat uit een zandige kleigrond die slechts een meter diep is. Daaronder ligt de bodemlaag die bestaat uit 500 tot 600 miljoen jaar oud roze graniet die alleen in deze regio voorkomt. 

Het wijnhuis oogst handmatig en voert een strenge selectie van de druiven uit. Alleen de mooiste druiven worden voor deze Tannat Roble gebruikt. De wijn wordt gedurende een periode van zes maanden op vaten van Amerikaans eikenhout opgevoed. De oenoloog van het huis staat erop dat de wijn per se niet door koudebehandeling geklaar wordt waardoor de natuurlijke eigenschappen van de wijn zoveel mogelijk in tact blijven. 

Tannat

In Uruguay zijn veel verschillende druivenrassen aangeplant, maar het land staat vooral bekend om de rode wijnen op basis van Tannat: de nationale druif van Uruguay. Deze druif ging aan het einde van de negentiende eeuw op wereldreis vanuit Zuidwest-Frankrijk, met als eerste bestemming Uruguay, en is daar nooit meer weggegaan. Er staat nu meer Tannat aangeplant in Uruguay dan in Frankrijk. In Frankrijk is een cépagewijn van Tannat al gauw een doorgaans moeilijk toegankelijke wijn die bol staat van de robuuste tannines. Tannat uit Uruguay is echter van nature veel zachter en eleganter dan zijn Franse tegenhanger. De wijnmakers hoeven de druif hier dan ook niet meer te temmen om tot uitstekende kwaliteitswijnen te komen. 

Uruguay

Naast Chili, Argentinië en Brazilië, worden er ook in Uruguay op vrij grote schaal schitterende wijnen gemaakt. Uruguay mag zich dan ook vierde grootste wijnproducent van Zuid-Amerika noemen. De wijngaarden liggen verspreid over het gehele land en zijn vooral te vinden aan de kuststreken en in het zuidwesten, met als toonaangevende gebieden o.a. Colonia, Carmelo en San José. Uruguay kent een warm zeeklimaat met warme zomers en milde winters. Irrigatie is hier niet nodig omdat er gedurende het hele jaar voldoende neerslag valt.

*De wijnmaker heeft ervoor gekozen de wijn niet volledig te filteren, omdat er tijdens dit proces ook wat smaak verloren gaat. Daarom kan er in de fles wat bezinksel of depot ontstaan. U kunt voorkomen dat dit bezinksel, dat een ietwat stroef mondgevoel geeft, meekomt in het glas door de fles een dag voor het serveren rechtop te zetten zodat alle vaste bestanddelen naar de bodem van de fles kunnen zinken.

Naar boven