2018 | Italië, Piemonte

Antico Monastero Barolo

  • Antico Monastero Barolo
  • Antico Monastero Barolo
Opslaan

Deze Antico Monastero Barolo vertelt de bijzondere geschiedenis van een Italiaanse wijnfamilie. Van hoe een oud en verloren gewaand familierecept voor dé ultieme Barolo verloren raakte en teruggevonden werd.....

 

Meer Lezen
Smaak Stevig
Druif Nebbiolo
29,98
179,88 (Per doos van 6)
Aantal flessen per levering:
Opslaan
Op voorraad. Op werkdagen voor 09:00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis thuisbezorgd
  • Gratis retourneren
  • 100% proefgarantie
Inhoud
Specificaties
Reviews

Koning der wijnen in granaatrood jasje

Deze rode wijn heeft een prachtig granaatrode kleur, met in de neus intense aroma’s van donkere bessen, fijne pruimen aangevuld met cranberries en een hint van rozen en anijs. In de mond is de wijn intens met een volle structuur en stevige tannines, die steeds zachter zijn geworden dankzij drie jaar houtrijping op Sloveense eiken vaten. De wijn sluit af met een heerlijk lange afdronk. Een kanjer van een wijn die nog lekkerder is bij kruidige gerechten en smaakvolle kazen.
  • Https& Entrecôte
  • Https& Stoofvlees
  • Https& Hert
  • Https& Parmezaan
Flesinhoud0.75
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivenrasNebbiolo
RegioPiemonte
Smaakprofiel Stevig
Jaargang2018
Alcoholgehalte14 %
Houtrijping36 maanden
ClassificatieDOC Piemonte
Serveertemperatuur18-20 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2030
AllergenenSulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8032793971115
Art.nr.E102016
Awards
  • Antico Monastero Barolo
  • Antico Monastero Barolo
Antico Monastero Barolo
Bejubelde Barolo volgens eeuwenoud ‘recept’

In het noorden van Italië ligt het stadje Barolo in de Piemonte, waar ook de wereldberoemde Barolo wijnen vandaan komen. Barolo’s zijn wijnen met fantastische charme en enorme status. Al eeuwen speelt de nobele druif nebbiolo hier de hoofdrol. De énige blauwe druif die gebruikt mag worden voor deze koningswijn. Aangenomen wordt dat in de achttiende eeuw Barolo’s nog zoet waren. Dit komt doordat de druif laat rijpt. Eenmaal geplukt en in de vergistingskuip aangekomen, waren de temperaturen te koel waardoor de vergisting van de suikers in alcohol spontaan stopte. Gelukkig weten de wijnboeren nu maar al te goed deze temperaturen te monitoren en komen er prachtige exemplaren de kelders uit. De nebbiolodruif heeft van zichzelf harde tannines. De verplichte rust en rijping op eiken doen de fenomenale wijn daarom heel goed. Dankzij de aanwezige zuren kunnen Barolo-wijnen een mooie tijd liggen, waardoor dit een hele aangename bewaarwijn is.

Barolo volgens ‘eeuwenoud recept’

Oudoom Valentino woonde in de achttiende eeuw in een klooster en bewerkte er het land. Hij droeg zorg voor de wijngaarden rond het klooster en was betrokken bij de wijnproductie. Beetje bij beetje verspreidde hij zijn kennis over wijn maken binnen het klooster, waarna dit generatie op generatie werd overgedragen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het klooster verwoest door bommen. Jaren later werden enkele teksten teruggevonden, geschreven door Valentino. Hierin stonden de methodes en technieken die destijds werden gebruikt. Deze teksten kwam in handen van Valentina, wie haar naam te danken heeft aan haar oudoom. Zij raakte geïnspireerd om oude familietradities te herontdekken. Ze besloot om de kennis en kunde van haar oudoom te gebruiken en om te zetten in de moderne stijl van nu. Het resultaat zijn typische Piemontese wijnen, vernoemd naar het oude klooster en haar geschiedenis: Antico Monastero.

Winkelwagen samenvoegen?

Welkom terug! Er zitten nog enkele artikelen in de winkelwagen van je vorige bezoek. Wil je deze artikelen toevoegen aan je huidige bestelling?