2013 | Italië, Valpolicella

Antica Vigna Amarone della Valpolicella DOCG

Antica Vigna Amarone della Valpolicella is een authentieke houtgerijpte wijn uit topjaar 2013. Afkomstig uit de oude wijngaarden van Veneto en gemaakt van gedroogde druiven, wat resulteert in een uiterst geconcentreerde wijn. De intensiteit van deze wijn is nauwelijks te overtreffen. Topklasse!

Normale prijs 23,99 Speciale prijs 14,99
U bespaart
Niet op voorraad
  • Gratis thuisbezorgd vanaf 35 euro
  • Gratis retourneren
  • Niet lekker, geld terug
Druivensoort: Corvina, Corvinone, Molinara, Rondinella
Smaakprofiel: Vol & Krachtig Volledige proefnotitie
Proefnotitie
Serveertips
Specificaties
Reviews
Proefnotitie

Kruidige, elegante Amarone

Donkerrood van kleur met een bruine rand. Intens bouquet met impressies van cacao, kersen en cederhout. Intens en fluwelig van smaak met hinten van rood fruit en chocolade. Rijke en complexe afdronk met nuances van bessen, vanille en kruiden. De wijn heeft een lagering gehad van 18 maanden op eikenhouten vaten.
Serveertips

Serveertips zijn op dit moment nog niet beschikbaar 

We zijn druk bezig om u te voorzien van handige serveertips! 

Specificaties
ProductnaamAntica Vigna Amarone della Valpolicella DOCG
WijnsoortRode Wijn
LandItalië
DruivensoortCorvina, Corvinone, Molinara, Rondinella
RegioValpolicella
SmaakprofielVol & Krachtig
Jaargang2013
Alcoholgehalte15.00
Houtrijping18 maanden
Serveertemperatuur16-18 °C
Op dronk vanafNu op dronk
Op dronk tot2030
AllergenenBevat Sulfieten
AfsluitingKurk
EAN-nummer8034108575506
Art.nr.611393
Reviews
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan
Antica-Vigna-Amarone-della-Valpolicella-DOCG
Intens en fluwelig van smaak met hinten van rood fruit en chocolade.

De Amarone della Valpolicella heeft een onberispelijke reputatie. De wijn bestaat uit een blend van de druivenrassen Corvina, Corvinone, Molinara en Rondinella. In beperkte mate is het toegestaan om andere druivenrassen toe te voegen. Het bijzondere van deze wijn is dat de druiven na de oogst minimaal 4 maanden worden gedroogd op bamboe-matten in grote schuren.

Dit proces noemt men 'appassimento', wat ervoor zorgt dat de duiven meer restsuikers bevatten. Van de ingedroogde druiven wordt vervolgens een uitzonderlijk geconcentreerde wijn gemaakt met een fruitige vrij zoete smaak. Sommige stijlen Amarone kunnen tot wel 15 jaar rijpen, andere zijn bedoeld om jonger te drinken.

Naar boven