Alceño 12 Meses DO Jumilla Monastrell
De Alceño 12 Meses is een waar meesterwerk van Bodegas Alceño, dat al vier generaties lang in de Jumilla-streek ligt. Het wijnhuis combineert moderne technieken met traditionele wijnbouw, waardoor het een nationaal....
Meer LezenHoutgerijpte Spaanse topwijn
- Stoofvlees
- Wild zwijn
- Gestoofd vlees
- Goulash
Flesinhoud | 0.75 |
---|---|
Wijnsoort | Veganistische wijn |
Land | Spanje |
Druivenras | Monastrell |
Samenstelling | monastrell 100% |
Regio | Murcia |
Smaakprofiel | Stevig |
Jaargang | 2020 |
Alcoholgehalte | 14.5 % |
Houtrijping | 12 maanden |
Serveertemperatuur | 16-18 °C |
Op dronk vanaf | Nu op dronk |
Op dronk tot | 2028 |
Allergenen | Sulfieten |
Afsluiting | Kurk |
EAN-nummer | 8437001739271 |
Art.nr. | K200136 |
Bodegas Alceño is een wijnmakerij met een familietraditie die teruggaat tot 1870. Gelegen in het midden van Jumilla is het de oudste commerciële wijnmakerij in het gebied. De meest aangeplante druif van het wijnhuis is de Monastrell druif, waarvan ook de Alceño 12 Meses DO Jumilla grotendeels is gemaakt. De druif kan in de streek Jumilla zijn maximale kleur- en smaakeigenschappen ontwikkelen dankzij de ideale combinatie van het klimaat en de bodem
D.O. Jumilla
Jumilla is een zeer warm hooggelegen gebied wat in de provincie Murcia ligt. In het heuvelachtige landschap valt jaarlijks weinig neerslag (jaarlijks gemiddeld 300 mm). Daardoor kunnen er alleen sterke gewassen groeien zoals olijfbomen, amandelbomen en druivenstokken. Driekwart van de wijngaarden liggen rondom het stadje Jumilla. Rode wijn speelt hier de hoofdrol. Met name van de druif Monastrell worden interessante en indrukwekkende wijnen gemaakt. Vroeger werden er zware rode wijnen gemaakt volgens de 'doble pasta'-methode. Een techniek om wijnen krachtiger te maken. Tegenwoordig gaat de meeste aandacht uit naar lichtere wijnen, meestal in de stijl Joven.